Medicii rezidenți din Moldova vor acumula experiență în Israel

Un grup de medici rezidenți din Republica Moldova va fi selectat prin concurs public pentru a efectua stagiu de până la trei ani în domeniile: anestezie, cardiologie și terapie intensivă, informează un comunicat de resă al Guvernului.

medici-340x201Subiectul a fost discutat, în cadrul unei întrevederi a prim-ministrului Iurie Leancăcu cu Eli Davidai, sponsor al cursurilor de prefecționare de la Centrul Medical Sheba din orașul israelian Tel Hashomer.

Totodată, medicii rezidenți vor cunoaște noile practici aplicate în clinicele cu cele mai înalte criterii de calitate în asistența medicală oferită pacienților.

Medicii rezidenți vor obține un contract de până la trei ani, în cadrul Centrului Medical Sheba. Proiectul va acoperi toate costurile de cazare și transport, plus un salariu lunar de trei mii de dolari pe durata stagiului. Ulterior, beneficiarii vor trebui să revină acasă și să lucreze în instituțiile medicale publice pentru o perioadă de cinci ani.

“Sheba Medical Center” este cel mai mare centru medical din Israel și Orientul Mijlociu și se află în top 10 spitale din lume.

 

Share
580 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *