Medic învinuit de malpraxis

Un medic endoscopist este acuzat de malpraxis, soldat cu decesul unei deținute a Penitenciarului nr.16-Pruncul, în vârstă de 27 de ani. Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală și a deferit justiției cauza penală de învinuire, transmite IPN.

Potrivit anchetei, moartea femeii a survenit peste două ore de la efectuarea unei bronhoscopii cu biopsie. S-a întâmplat în octombrie 2017. Potrivit raportului de expertiză judiciară, decesul deținutei a survenit în urma șocului anafilactic – reacție alergică la introducerea medicamentelor anestetice, depistate la necropsie și adeverite prin analizele de laborator histologice. Experții au concluzionat că necesitatea efectuării bronhoscopiei deținutei nu a fost argumentată, consecințele actului medical a generat dezvoltarea șocului anafilactic, ca reacție alergică la lidocaină, iar din cauza evoluției fulminante, pacienta a decedat.

Medicul, în vârstă de 43 de ani, activează în această funcție din 2010, iar dacă va fi găsit vinovat riscă până la trei ani închisoare cu sau fără privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

Share
700 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *