Marian Lupu: În spatele tuturor provocărilor se află factori externi, ajutați de PCRM

„Înţelegem bine care este şirul de acţiuni” – astfel a comentat președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, scopul așa-zisului referendum desfășurat duminica trecută, în UTA Găgăuzia. Liderul democrat a avertizat că în această perioadă se încearcă deturnarea dezvoltării politice, democratice, economice și sociale a țării prin intermediul unor speculații menite să tensioneze societatea și să pună piedici guvernării, transmite Hotnews.md.

загруженное (4)O astfel de tentativă este, potrivit președintelui PDM, așa numitul referendum desfășurat la inițiativa Bașcanului Găgăuziei Mihail Formuzal. “Pe de o parte avem astăzi această luptă de consolidare a societăţii în jurul unor lucruri foarte clare şi benefice pentru R. Moldova – pentru dezvoltarea politică, democratică, economică, socială. Și avem speculaţiile care se fac, pe de altă parte, pe teme geopolitice”, a declarat Marian Lupu, la postul public de televiziune.

Liderul democrat consideră că în spatele acestor provocări se află factori externi, ajutați de PCRM, care încearcă se blocheze parcursul de dezvoltare a Moldovei și chiar semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană. “Anul 2014 este un an foarte important pentru Moldova, fiind un an electoral şi pentru că va fi semnat Aordul de Asociere.

Pentru că este un an cu alegeri, se poate aştepta la spirite încinse, iar lupta politică este un prim element care îl va caracteriza. Situaţia politică este caracterizată de această luptă care se duce între coaliţia de guvernare şi opoziţie”, a precizat liderul PDM. El a dat asigurări că unitatea din cadrul Coaliției de guvernare este suficient de consolidată, lăsând să se înțeleagă că liderii partidelor de guvernare sunt determinați să evite declanșarea unor crize politice în acest an.

 

Share
761 Vizualizari

4 comments on “Marian Lupu: În spatele tuturor provocărilor se află factori externi, ajutați de PCRM

 1. Dumitru Arpenti says:

  Este evident faptul ca se apropie alegerile parlamentare in toamna anului acesta si PCRM cauta diferite cai provocatorii de-a manipula cu cetatenii nostri si a destabiliza situatia politica din tara si a critica actuala Coalitie de la Guvernare .

 2. i says:

  Marian Lupu: În spatele tuturor provocărilor se află factori externi, ajutați de PCRM si membrii PDM, deputati in Adunarea Popoulara

 3. Emil says:

  Finantarea pe care a primit-o referendumul din gagauzia din surse subite venite din Rusia, este o demonstratie clara ca Comunistii si Formuzal sunt doar instrumente ale Moscovei prin care vor sa dauneze integritatii si suveranitatii statului Nostru.

 4. Fiodor says:

  a fost evident ca in gagauzia a avut loc un Show din care comunistii si-au facut PR, Rusia a capatat instabilitatea dorita in RM iar Formuzal a facut doar bani, nepasindu-i de soarta cetatenilor manipulati si dezinformati si doar PD sunt acei care doresc sa aplaneze situatia prin discutii constructive si prin solutii optime ca informarea cetatenilor despre beneficiile pe care le are apropierea dintre RM si UE dupa cum enunta si corman in comunicatul de presa in timpul vizitei de la Comrat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *