Marian Lupu: Pentru PDM nu numele candidatului este cel mai important

lupu-panciuLiderul PD Marian Lupu a declarat miercuri, după o rundă de consultări cu preşedintele Nicioae Timofti că pentru formaţiunea sa nu este cel mai important numele viitorului candidat la funcţia de prim-ministru, ci funcţionalitatea viitorului guvern, notează IPN.

Marian Lupu, care spune că a avut întrevederea cu şeful statului la solicitarea sa, a menţionat că l-a rugat pe preşedintele Nicolae Timofti să desemneze candidatul în cel mai scurt timp, în decurs de câteva zile, deoarece actuala stare de lucruri afectează situaţia economică şi socială a Republicii Moldova. Desemnarea candidatului va pune lumea într-un ritm de mişcare şi de gândire mai avansat, mai dinamic. În rest, va depinde de persoana desemnată cum va negocia şi cum va convinge formarea unei noi majorităţi parlamentare şi formarea noului guvern”, a declarat Lupu.

Totodată, el a accentuat că pentru PDM nu este important numele viitorului candidat, dar ca acesta să ofere asigurări că va conduce o instituţie funcţională, care nu va repeta încălcările din trecut. „Pentru PDM numele candidatului nu se înscrie în lista subiectelor celor mai prioritare. Este important, dar nu de prima importanţă. Cel mai important este – viziuni, mecanisme, care asigură combaterea corupţiei, cum facem reformele, cum asigurăm o structură funcţională. Dacă nu se întrezăreşte o asemenea structură nici nu are rost să votăm”, a declarat Lupu.

El a mai accentuat că formaţiunea sa nu va vota viitorul guvern nici dacă în acesta se vor regăsi oameni compromişi.

În privinţa candidaturii lui Vlad Filat, el a lăsat să se înţeleagă că PDM ar putea să o susţină, dacă acesta va oferi asigurări că lucrurile într-un eventual viitor guvern se vor schimba. „Pe Filat de dragul numelui nu-l votăm. Vrem să vină să ne spună cum vede funcţionarea acestui guvern altfel decât a fost până acum, fără multe lacune şi încălcări de legi care au fost până acum”, a declarat Marian Lupu.

Share
3.237 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *