Marian Lupu-candidatul PDM la președinție! Cum și-au argumentat pozițiile Diacov, Candu și Filip

Consiliul Politic al Partidul Democrat a decis cu vot unanim desemnarea lui Marian Lupu drept candidat al formațiunii la funcția de președinte pentru scrutinul din 30 octombrie. Anunțul a fost făcut acum câteva minute, de preşedintele de onoare al formaţiunii, Dumitru Diacov care a declarant că decizia a fost luată după consultările care au avut loc în teritoriu.

images-cms-image-000000405“Președintele Partidului Democrat Marian Lupu este o persoană cu multă experiență, echilibrată, care toți acești ani a fost prezent pe scena politică moldovenească. Dacă vom face revistă din candidații deja anunțați, eu cred că este poziționat pe centrul spectrului politic”, a declarant președintele de onoare a PDM, Dumitru Diacov.

La rîndul său, președintele Parlamentului Andrisan Candu a menționat după ședința Consiliul Politic a formațiunii că echipa Partidului Democrat nu putea să ia altă decizie în privința unui alt candidat, luând în considerare și contextul în care se află la ora acuală Republica Moldova, lupta care se va da.

“Cu siguranță, pe parcursul campaniei electorale și considerăm că domnul Lupu, președintele partidului, este cel care poate să-și asume și cu siugranță va reuși să asigure acea stabilitate politică și acel echilibru de care tot se discută – est-vest. Și în situația în care se va ajunge și, cu siguranță, se va ajunge la geopolitică”, a spus speakerul menționînd că este o luptă care partidul și-o asumă, ca și echipă.

După ședința consiliului national politic, premierul Pavel Filip a declarant că această decizie firească și corectă ca candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, din partea Partidului Democrat să fie liderul acestui partid, Marian Lupu.

Potrivit șefului cabinetului de ministri, președintele PDM este o persoană politică de care cunoaște toată lumea și cu toții știu care sunt calitățile acestui om. “Republica Moldova are nevoie de stabilitate astfel încât acest guvern să poată să-și ducă până la capăt reformele pornite, reforme care de fapt au fost apreciate de către partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova”, a conchis oficialul.

Share
1.673 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *