Marele Premiu în domeniul vitivinicol pleacă la Ştefan Vodă

vinuri-struguri-ipnMarele Premiu pentru merite deosebite în domeniul vitivinicol pe anul 2013 este decernat întreprinderii „AMPELOS” SRL, din Ştefan Vodă, pentru fabricarea vinurilor de calitate înaltă, propagarea calităţii excelente a vinurilor moldoveneşti şi promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena internaţională, transmite IPN.

„AMPELOS” SRL este o companie privată, fondată în 2002, membră a Asociaţiei Micilor Producători de Vinuri. Potrivit ministrului agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov, compania a înregistrat performanţe remarcabile şi a obţinut numeroase distincţii la diverse concursuri şi expoziţii internaţionale şi naţionale.

Compania dispune de plantaţii viticole cu o suprafaţa de peste 51 de hectare, are o fabrică de vin dotată cu utilaje moderne, precum şi echipamente performante. În perioada  anilor  2012- 2013, a efectuat investiţii capitale de 11 mln lei. Veniturile nete ale companiei au constituit anul trecut 5 mln de lei.

Marele Premiu pentru merite deosebite în domeniul vitivinicol reprezintă statueta aurită a unei berze ce zboară cu un strugure – simbol al viticulturii moldoveneşti. Premiul va fi înmânat în cadrul sărbătorii Ziua Naţională a Vinului, care se va desfăşura în perioada 5-6 octombrie.

Tot astăzi Guvernul a decis acordare din fondul său de rezervă a 250 de mii de lei pentru organizarea sărbătorii Ziua Naţională a Vinului. Costul total al manifestărilor au fost estimate la 1,3mln lei. / IPN

Share
1.929 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *