Lupu și Fule au discutat despre Acordului de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană

Moldova va semna Acordului de Asociere la Uniunea Europeană în toamnă, a confirmat Comisarul european pentru extindere și politică de vecinătate a UE, Stefan Fule în cadrul unei întruniri cu Președintele PDM Marian Lupu, informează un comunicat de presă al formațiunii.

nthumbs2_133078-300x188Politicienii au discutat despre prioritățile colaborării dintre Republica Moldova și UE cu ocazia reuniunii Comitetului Politic, pentru Drepturile Omului și Democrație al Adunării Parlamentare EURONEST, unde Marian Lupu a participat în calitate de șef al Delegației Parlamentului Republicii Moldova.

În același context, Marian Lupu, a dat asigurări că Legislativul de la Chișinău intenționează să ratifice acest Acord de Asociere până la alegerile parlamentare generale, programate în toamna acestui an.

“Ca urmare a discuțiilor constructive pe care le-am avut la Bruxelles, au fost identificate poziții comune privind ireversibilitatea parcursului european al RM, de consolidare a societății moldovenești în jurul acestei opțiuni europene, o conturare mai clară a perspectivelor europene pentru statul nostru până la sfîrșitul anului curent”, a declarat Marian Lupu.

Referitor al liberalizarea vizelor pentru moldoveni, autoritățile europene au dat asigurări ca toate procedurile oficiale la nivelul UE să poată fi finalizate în iunie-iulie, iar Republica Moldova să devină următorul stat vecin al UE care să beneficieze de regim liberalizat de vize.

Share
571 Vizualizari

2 comments on “Lupu și Fule au discutat despre Acordului de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană

  1. Marcel says:

    Lupu a inceput acest parcurs European la RM in 2009 cind cu ajutorul sau comunistii au fost inlaturati de la putere, Lupu si PD-ul au pus umarul la toate realizarile RM de pina acum in parcursul European si Lupu ca lupta si va munci si in continuare ca RM sa aiba un viitor UE.

  2. Alexandru says:

    Viitorul European al RM pare mai sigur atunci cind interesele noastre sint reprezentate de politicieni apreciati ca Lupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *