Lupu despre unirea cu România: Niciodată!

Marian Lupu a declarat presei, cu ocazia summitului Parteneriatului Estic al Uniunii Europene, ţinut la Vilnius, Lituania, că nu vom avea “niciodată” o unire cu România, scrie ziare.commarian-lupu-publika_md

“Niciodată! Moldovenii au identitatea lor, după aproape 23 de ani de independenţă, sondajele arată că 80% se consideră moldoveni”, a răspuns în engleză Lupu, citat de portalul de peste Prut.

În acelaşi timp, potrivit Hotnews.ro, fostul prim-ministru, Vlad Filat consideră că recenta declaraţie făcută de Traian Basescu, potrivit căreia următorul proiect naţional al României trebuie să fie unirea cu Moldova, îi ajută pe ruşi şi pe comuniştii din R. Moldova. Filat a declarat pentru reporterul Hotnews.ro, la Vilnius, că „noi urmărim că prin acest proces de integrare europeană să avem un stat suveran, independent, puternic, care să fie într-o perspectivă nu foarte îndepărtată membru al UE”.

Preşedintele român, Traian Băsescu a declarat la mijlocul săptămânii că următorul mare proiect politic pentru Romania este unirea cu Republica Moldova.

Moldova.ORG

Share
1.414 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *