Lupu despre drumul spre Europa

lupu-IPN La summit-ul de la Vilnius Moldovei i se va recunoaște un merit și i se va întinde o mână. Meritul este acela că țara și-a îndeplinit absolut toate obligațiunile și angajamentele în Parteneriatul Estic. Iar mâna întinsă va fi parafarea Acordului de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană, a declarat liderul PD Marian Lupu în Piața Marii Adunări Naționale, la mitingul organizat de Coaliția Pro-Europeană pentru sprijinirea cursului european al R. Moldova. La manifestație au participat peste 100 mii de persoane, purtând pancarte și drapele ale R. Moldova și Uniunii Europene.

“Să fiți mândri de acest moment. Să fim mândri cu toții de acest moment, fiindcă acest apropiat succes este al Dvs. Este al nostru, al tuturor. Este al Republicii Moldova. Momentul Vilnius va fi pentru noi dovada unui lucru bine făcut. Ajunge cu NU se poate sau cu Nu suntem în stare. Este timpul să spunem Da, Moldova poate. Este timpul să spunem, Da, suntem în stare. Este timpul să spunem Da, vom reuși”, a declarat Marian Lupu.

El a mai spus că apropierea de UE va genera legi mai bune și va aduce fonduri europene în țară pentru cei mulți – „înseamnă libertatea de mișcare, investiții externe, locuri noi de muncă, drumuri mai bune, școli renovate, spitale moderne. Europa înseamnă respectarea drepturilor minorităților naționale, șanse pentru tineri și demnitate pentru pensionari”.

Liderul PD a accentuat că integrarea europeană nu înseamnă izolarea Moldovei de restul lumii. “Țara noastră va fi și în continuare o punte și mai puternică între Vest și Est. Suntem și vom avea și în continuare relații bune cu Ucraina și cu România, cu Rusia și cu Germania, cu Belarus și cu Italia, cu Grecia și cu Kazahstan, cu China și SUA. Casa Moldovei este și rămâne a fi o casă deschisă și primitoare. Aveți încredere cu toții că suntem pe drumul cel drept”, a dat asigurări Marian Lupu.

În final, Lupu a îndemnat oamenii veniți la miting să meargă acasă și să spună tuturor că țara a vorbit într-un glas, Da pentru Europa! /hotnews.md

Share
4.428 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *