Lupu admite că tentativele de “cumpărare” a deputaţilor PD şi PLDM ar putea veni de la Veaceslav Platon

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a comentat, în cadrul unui briefing de presă, tentativele de “cumpărare” a unor deputaţi din cadrul Coaliţiei Pro-Europene. Acesta a admis că la mijloc ar putea fi controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. ‘În această acţiune sunt implicate atât persoane fizice, cât şi juridice’, a spus Lupu.

загруженное (4)Reamintim că deputaţii PD şi PLDM, Valentina Stratan și, respectiv, Iurie Chiorescu, au scris astăzi, pe una din reţelele de socializare că “în ultimul timp s-a încercat „cumpărarea” mai multor legislatori, pentru „a lăsa actuala coaliție fără majoritate”.

„Am fost contactată de o persoană care m-a anunțat că în Parlament se va forma curând o nouă fracțiune din deputații care vor fi scoși de la PLDM, PD și PLR. Persoana îmi dădea de înțeles ca s-ar dori participarea mea la acest „proiect”, a postat Valentina Stratan pe contul său de pe Facebook.

„Intuiam că, în ajunul campaniei electorale, procedeele utilizate de unii ,,actori politici”, dacă pot să îi numesc astfel, vor lua forma unor acțiuni murdare. De curând, acești ,,actori politici” încearcă să mă convingă să părăsesc partidul”, a scris, la rândul său, deputatul PLDM Iurie Chiorescu.

“Avem informaţii despre astfel de tentative şi că déjà au fost întreprinse anumite acţiuni în acest sens. Am luat act de acestea şi înţelegem perfect scopul urmărit. Credem că se urmăreşte destabilizarea situaţiei politice şi se doreşte stoparea drumului european al ţării şi provocarea alegerilor anticipate. Or, aceste acţiuni ar putea avea consecinţe nevaste pentru viitorul Republicii Moldova. Eu nu exclud şi o implicare din exterior”, a declarat ulterior liderul PD Marian Lupu.

24h.md

Share
1.035 Vizualizari

5 comments on “Lupu admite că tentativele de “cumpărare” a deputaţilor PD şi PLDM ar putea veni de la Veaceslav Platon

 1. Danu says:

  Platon este afaceristul care vrea sa ne ingroape si vrea sa destabilizeze situatia politica din tara asupra careia s-a muncit atit de mult si pe care o agream noi,oamenii de rind. Daca se vine cu astfel de propuneri inseamna ca se merge impotriva statului, ce ar fi un fel de crima. Si nu inteleg cu acesta nu are nici o frica din actiunile pe care le face!?

 2. Oleg says:

  Acest indivit pe nume Platon a incercat ceva mai devreme sa faca un atac raider asupra Victoriabank si acum incearca sa mai faca un atac raider dar deja la Parlament. Este bine ca Marian Lupu a facut acest subiect public si a informat societatea. Dar nu trebuie sa se scape acest subiect din vedere deoarece aici merge vorba de securitatea statului RM.

 3. Vasile says:

  Platon a vazut ca io mers cu bancile si deja vrea sa investeasca banii in deputati??? Ori el este defapt un intermediar si toate aceste actiuni sunt dictate de catre Moscova?? Pina la urma banii lui cei multi tot din partile rasaritene vin… asa ca e greu acum sa zis precis, dar precis Lupu stie mai bine cum stau lucrurile defapt

 4. Veronica C says:

  Platon a inceput cu atacurile raider la bancile din Republica Moldova si trece mai sus la Parlament , bine ca macar un deputat s-a gasit curajos se defaimeze lucrurile si cum nu ar fi de straniu este o doamna .

 5. Alin says:

  Atunci cind statul se afla in pericol e bine ca toti cei din Parlament sa se autosesizeze si sa riposteze in caz de necesitate. Nu stiu cum altii dar eu de exemplu am incredere in actuala coalitie, Democratii niciodata nu vor admite ca Statul Republica Moldova sa aiba de suferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *