Locuitorii Crimeei ar putea fi scutiţi de la plata impozitelor

Guvernul rus planifică să acorde Crimeii statut de zonă economică specială şi să creeze un program federal separat pentru dezvoltarea ei, scrie ziarul Vedomosti.

42karta-rossii-krym_5922Zona economică specială din Crimeea va fi similară cu zona economică specială din regiunea Kaliningrad, creată în anul 1991.

În primii 6 ani, locuitorii zonei economice speciale din regiunea Kaliningrad, au fost scutiţi de la plata impozitelor pe venit şi proprietate, iar asupra lor nu se extinde ordinul privind vânzarea obligatorie a părţii în valută străină din încasări.

“Cred că am putea lua în considerare crearea unei zone economice speciale din Crimeea”, – a declarat premierul Federației Ruse, Dmitrii Medvedev.

După cum a menționat oficialul rus, la o reuniune cu privire la dezvoltarea socio-economică a Crimeei,  locuitorii regiunii care vor trece sub jurisdicția Rusiei pot fi scutiți de plata impozitelor.

Președintele Consiliului Superior al Crimeii, Vladimir Konstantinov declarat că trecerea republicii autonome ucraineane sub jurisdicția rusă ar putea fi definitivată până la sfârșitul lunii martie.

 

 

Share
592 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *