“Limba română” va avea monument în scuarul AȘM

Monumentul ”Limbii Române” care va fi înălțat în scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, a fost desemnat în cadrul unui concurs organizat de Academia de Științe a Moldovei, transmite Radio Chișinău.

big-un-monument-dedicat-limbii-romane-ar-putea-fi-ridicat-in-scuarul-asmLa concurs au participat 14 artisti plastici, dintre care monumentul în formă de carte deschisă a fost desemnat câștigător.

Proiectul reprezintă paginile unei cărți deschise, pe care vor fi inscripționate file din istoria românilor și a Basarabiei. Acestea vor fi turnate din cupru și vor avea lungimea de 4,5 metri și înălțimea de 6 metri.

Pe cele 20 de plăci se vor regăsi numele precum Radu Jyr sau Vasile Voiculescu, care au făcut ani grei de temniță comunistă, precum și Mihai Eminescu, Dumitru Matcovschi, Lucian Blaga și alți poeți, au menționat autorii proiectului, Vlad Basarab și Andrei Ciubotaru din București.

 

Share
647 Vizualizari

One comment on ““Limba română” va avea monument în scuarul AȘM

  1. Ioan Dacul says:

    De fapt mesajul autorilor a fost inspirat de plăcile de la Tartăria, ce atestă vechimea scrisului dacic pe continentul european

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *