Liderii grupurilor politice din PE i-au confirmat lui Corman susţinerea liberalizării vizelor pentru moldoveni

Un grup de parlamentari europeni au declarat astăzi că vor susține liberalizarea regimului de vize pentru Republica Moldova în cadrul votului de săptămâna viitoare din Parlamentul European. Anunțurile au fost făcute publice la Bruxelles, în cadrul unei întruniri cu Președintele Parlamentului Igor Corman, informează un comunicat de presă al Parlamentului.

unnamed (2)Oficialul moldovean a purtat discuții al acest subiect cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European, Joseph Daul, Hannes Swoboda și Martin Callanan, precum și reprezentantul Alianței Democraților și Liberalilor, Graham Watson .

În cadrul întrevederilor au fost abordate subiecte referitoare la agenda europeană a Republicii Moldova, situația politică internă și amplificarea informării cetățenilor cu privire la avantajele integrării europene.

La rândul lor, oficialii europeni au remarcat evoluțiile pozitive înregistrate de Republica Moldova și au menționat interesul pentru dezvoltarea dialogului la nivel parlamentar.

Igor Corman a adresat mulțumiri pentru susținerea oferită țării noastre în implementarea reformelor și a subliniat importanța dezvoltării relațiilor de cooperare cu Parlamentul European.

Șeful Legislativului de la Chișinău  își va încheia vizita de lucru la Bruxelles mâine, 19 februarie 2014, după întrevederea cu Președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Share
746 Vizualizari

4 comments on “Liderii grupurilor politice din PE i-au confirmat lui Corman susţinerea liberalizării vizelor pentru moldoveni

 1. Vasile says:

  suntem pe calea cea dreapta, aem sustinere, pentru ca suntem ca si ei, nu suntem diferiti, suntem europeni, gindim europeneste.

 2. Gurin Olga-Elena says:

  Corman a facut treaba buna la Parlamentul European. Sustinerea pe care a obtinut-o Moldova din partea statelor UE cintareste foarte mult in situatia geopolitica, in care se afla la moment statele ex-sovietice.

 3. Aliosa says:

  Regimul Liberalizat de Vize este un eveniment asteptat de intregul popor si sunt sigur ca oobtinerea acestui obiectiv va stimula liderii nostri din MD sa obtina si alte mari succese in aceasta directie. Corman a demonstrat prin fapte ca lucreaza in aceasta directie si in curind vom culege si roadele.

 4. Dima says:

  Eu si gasca mea vrem sa mergem la vara in Bulgaria la mare, chiar intentionam sa luam niste foi de odihna de pe acum ca e mai ieftin, aceasta noutate vine taman la tanc… chiar va multumim Igor Corman!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *