Liderii coaliției de guvernare refuză să participe la show-ul comuniștilor

Partidele din Coaliţia Pro-Europeană au anunţat luni că nu vor participa la ”show-ul de prost gust” iniţiat de Partidul Comuniştilor, care a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului.

23919-13902-08401-79Liderii CPE din parlament au declarat într-un briefing că au decis unanim să nu participe la această acţiune care are doar scopul de a bulversa din nou societatea. Este o încercare a PCRM de a-şi scoate dividende politice şi nu o încercare de a rezolva problemele existente, au menţionat aceştia.

De asemenea, reprezsentanţii CPE au anunţat că a fost format deja un grup de lucru pentru a modifica legislaţia în domeniul mass-media pentru a nu permite comiterea unor abuzuri.

Aceştia au chemat şi PCRM să-şi revizuiască atitudinea faţă de procesul legislativ.

Amintim că PCRM a cerut o sesiune extrapordinară în privinţa situaţiei din mass-media, asta chiar dacă pe timpul guvernării comuniste din perioada anilor 2001-2009 au fost comise cele mai grave atacuri asupra libertăţii presei. Astfel, în 2004 de la Compania Teleradio Moldova au fost demişi jurnaliştii incomozi. În 2007 au fost vândute posturile municipale TV şi radio Euro TV şi Antena C.

Tot în 2007 a fost sistată emisia pe teritoriul Republicii Moldova a postului TVR. Pe timpul guvernării comuniste au fost bătuţi jurnalişti, alţii au fost intimidaţi, iar puterea de atunci a încercat să erlimine toate instituţiile mass-media care nu susţineau comuniştii.

Hotnews

Share
538 Vizualizari

One comment on “Liderii coaliției de guvernare refuză să participe la show-ul comuniștilor

  1. Augustin says:

    Apreciez decizia, este una foarte buna, nu mai vrea lumea sa asculte mizeria comunistilor, astia au pierdut orice simt al realitatii, fac doar circ si bat la tobe, in rest nimic bun de la ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *