Leancă: Problema transnistreană poate deveni contagioasă

Prim-ministrul Iurie Leană a declarat că trebuie să fie găsită o soluție nu doar pentru etnicii ruși din partea stângă a râului Nistru, ci și pentru cei care trăiesc pe malul drept al acestuia. Oficialul moldovean a vorbit despre necesitatea identificării unei soluții pentru conflictul transnistrean în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune BBC WORLD.

30-11-13-P_09„Sunt convins că este în interesul tuturor, nu doar al Republicii Moldova, să găsim o soluție pentru reglementarea acestui conflict. Experiența noastră ne demonstrează că, dacă nu reușim să o facem în mod rapid, această problemă poate deveni contagioasă”.

Potrivit premierului, evoluțiile din  regiune generează îngrijorări serioase. „Poziția noastră față de Crimeea a rămas aceeași – Guvernul Republicii Moldova nu recunoaște legitimitatea plebiscitului de duminica trecută și optează, în continuare, pentru integritatea teritorială a Ucrainei.

Dorim să vedem stabilitate şi predictibilitate în regiune”, a mai declarat Prim-ministrul Iurie Leancă la BBC WORLD.

Share
588 Vizualizari

One comment on “Leancă: Problema transnistreană poate deveni contagioasă

  1. Victor says:

    Sunt de acord, aceasta problema trebuie sa fie cit mai curind rezolvata, pentru ca sa nu ne creeze, in continuare, in mersul nostru european, probleme.
    Sustin pozitia Chisinaului fata de evenimentele din Ucraina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *