Leancă lui Băsescu: Republica Moldova nu este pregătită să se unească cu România

Republica Moldova nu este pregătită să se unească cu România şi preferă să se integreze în Uniunea Europeană (UE), a declarat vineri premierul moldovean Iurie Leancă, la summitul Parteneriatului Estic, la Vilnius, pentru RIA Novosti.big-iurie-leanca-se-va-intalni-in-aceasta-seara-cu-traian-basescu

“Nu, pentru că ne stabilim sarcini concrete în ceea ce priveşte aderarea Moldovei la UE”, a răspuns Leancă atunci când a fost întrebat dacă este posibilă o unire între cele două state.
Republica Moldova a parafat vineri un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană.

“Atunci când vom fi un (stat) membru UE, vom face parte dintr-un spaţiu economic şi comercial comun. Nu vor exista frontiere interne. Acesta este obiectivul pe care-l vizăm”, a mai declarat premierul moldovean.

Această poziţie este opusă celei a României, care doreşte unirea cu Republica Moldova. Preşedintele român Traian Băsescu a declarat la Vilnius că unirea cu Republica Moldova constituie una dintre priorităţile politicii externe a Bucureştiului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, la TVR, că următorul proiect de ţară pentru România este întregirea ţării, menţionând că este convins că dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, atunci România va fi pregătită.

“Un popor, când are ocazia să fie împrenă, nu va renunţa. Nu mizez pe oameni politici, toată acţiunea mea legată de Republica Moldova a fost legată de ideea că poate ne vom uni, ştiu că nu e momentul acum, dar (…) acest lucru se va întâmpla, pentru că sângele apă nu se face”, a spus preşedintele.

Întrebat dacă s-a consultat cu diplomaţia românească, Traian Băsescu a răspus că “cel care trebuie să dea tonul în politica externă sunt eu. Credeţi că domnul Corlăţean nu doreşte unirea cu Republica Moldova?”.

Gindul.info

Share
2.034 Vizualizari

2 comments on “Leancă lui Băsescu: Republica Moldova nu este pregătită să se unească cu România

  1. azfzdcfzedc says:

    VA MULTUMIM PENTRU TOT CE FACETI PENTRU ACEASTA TARA DOMNULE Leanca, SA AVETI PARTE NUMAI DE BUCURII IN ACEASTA VIATA !!, DUMNEVOASTRA SUNTETII VIITORUL STEFAN CEL MARE AL REPUBLICII MOLDOVA !!

  2. Cetateanul says:

    De ce un bulgar venit de pe volga trebie sa vorbeasca in numele moldo-romanilor? leanca locul tau e in alta parte nu la guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *