Leancă, Filat şi Gherman – cei mai influenţi politicieni ai lunii noiembrie

Premierul Iurie Leancă şi-a păstrat poziţia de lider în Top cei mai influenţi 50 de politicieni şi în luna noiembrie. Poziţia a doua în top este ocupată, a doua lună consecutiv, de preşedintele PLDM, Vlad Filat, iar pe locul trei se află şefa diplomaţiei moldoveneşti, Natalia Gherman. Datele au fost făcute publice, astăzi, 3 decembrie, de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică “Politicon”.big-leanca-filat-si-gherman-cei-mai-influenti-politicieni-ai-lunii-noiembrie

Ocupantul locului patru este președintele Parlamentului, Igor Corman, urmat de președintele statului, Nicolae Timofti. Președintele PCRM, Vladimir Voronin și-a păstrat poziția a șasea în top, iar poziția a șaptea este ocupată de președintele PDM, Marian Lupu.

Pe locul opt se plasează primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, iar pe locurile nouă și zece sunt politicienii-miniștri – ministrul Economiei, Valeriu Lazăr și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Potrivit Politicon, luna noiembrie a fost marcată major de Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, iar pozițiile liderilor politici în Top 50 au fost profund influențate de acest eveniment.

La realizarea topului lunii noiembrie au participat 29 de experți. La mijlocul lunii decembrie, Institutul de Analiză și Consultanță Politică „Politicon” va da publicității Top-ul anului 2013 al celor mai influenți 50 de politicieni moldoveni și Top-ul anului 2013 al celor mai influente partide politice din Republica Moldova.

TRM.MD

Share
731 Vizualizari

One comment on “Leancă, Filat şi Gherman – cei mai influenţi politicieni ai lunii noiembrie

  1. Anatol says:

    Eu socot ca ar trebui sa recunoastem ca, chiar si in urma acestui TOP, putem observa clar ca liberal-democratii se descurca destul de bine. Au o echipa formata din niste profesionisti exceptionali si socot ca anume de asemenea politicieni avem nevoie in fruntea statului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *