La oraş se câştigă cu aproape 700 de lei mai mult decât la sat

Orăşenii câştigă mai mult decât cei din mediul rural. Dacă în urban veniturile provin îndeosebi din salarii, în mediul rural veniturile provin din producţia agricolă.

3628015-mediafax-foto-thomas-campeanPotrivit BNS, veniturile populaţiei din mediul urban au fost în medie cu 692,6 lei sau de 1,4 ori mai mari comparativ cu mediul rural.

Pentru populaţia din mediul urban principalele surse de venituri sunt activitatea salariată, care au asigurat veniturile populaţiei în proporţie de 54 la sută şi prestaţiile sociale – 20%.

Veniturile populaţiei din mediul rural sunt generate în baza activităţii salariale în proporţie 27,8%, iar contribuţia acesteia este de 1,9 ori mai mică decît în mediul urban. Totodată, veniturile obţinute din activitatea individuală agricolă au asigurat 17,5% din totalul veniturilor disponibile.

Populaţia rurală în comparaţie cu cea urbană este dependentă într-o proporţie mai mare de transferurile din afara ţării, ponderea acestora în venituri fiind de 23,4% faţă de 11,8% în cazul populaţiei din mediul urban. În afară de aceasta, pentru populaţia rurală este caracteristică şi o contribuţie mai mare a prestaţiilor sociale, 22% din total venituri comparativ cu 20% în mediul urban.

 

Share
1.867 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *