La Chișinău a avut loc Forumul de parteneriat pentru potențialii beneficiari ai Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020

Secretariatul Tehnic Comun Iași a organizat astăzi, la Chișinău, un Forum de parteneriat pentru potențialii beneficiari ai Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Evenimentul are scopul de a sprijini aplicanții din ambele state în stabilirea parteneriatelor eligibile pentru propunerile de proiecte, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

În cadrul Forumului, potențialii beneficiari au avut ocazia să prezinte propunerile lor de proiecte, pentru a identifica parteneri din statul vecin, cointeresați de implementarea acestor planuri și în comunitățile proprii. O primă condiție pentru a beneficia de granturi în cadrul programului de cooperare transfrontalieră este ca fiecare proiect acceptat să fie implementat în localități atât din România (județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați), cât și din Republica Moldova. Totodată, participanții la reuniune au fost informați despre aspectele tehnice de elaborare și implementare a proiectelor.

Bugetul programului constituie 89 de milioane de euro, dintre care 81 milioane sunt oferite de UE prin Instrumentul European de Vecinătate, iar restul – de către statele partenere. Resursele financiare vor fi alocate sub formă de granturi pentru realizarea proiectelor de dezvoltare economică, de creștere a calității vieții cetățenilor, prin acțiuni comune în educație, cultură, infrastructură și securitate.

Cele două apeluri de propuneri de proiecte lansate în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 sunt active până în luna mai 2018. Pentru descrierea detaliată a acestora, inclusiv pentru informații privind regulile de eligibilitate, de depunere și procesul de selecţie, accesați Ghidul Aplicantului, care poate fi descărcat de pe site-ul programului sau accesând următorul link:

– pentru proiecte „hard”: http://www.ro-md.ro-ua-md.net/apelul-1-proiecte-hard/

– pentru proiecte „soft”: http://www.ro-md.ro-ua-md.net/apelul-2-proiecte-soft/.

Share
1.677 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *