Jurnaliștii se plîng pe condițiile rele din hotelurile de la Soci

Vineri se dă startul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, dar pregătirile par departe de a fi finalizate. Jurnaliştii care au ajuns în Rusia i-au prins pe organizatori pe picior greşit, scrie  Realitatea, citat de The Guardian. Oamenii s-au trezit că nu au camere de hotel sau că sunt nevoiţi să îşi împartă spaţiul cu echipele de construcţie, că nu au apă sau Internet.

bfnep-rieaalan-_62208100 Jurnaliştii ajunşi în oraş au descoperit că hotelurile nu sunt deloc pregătite pentru a-i primi și  nici oraşul nu arată prea bine.

The Guardian susţine că hotelurile în care vor fi cazaţi jurnaliştii nu sunt finisate, iar muncitorii încă se plimbă pe holuri, instalând reţeaua electrică sau montând uşile.

“CNN a rezervat 11 camere de hotel pentru Jocurile Olimpice, în urmă cu cinci luni. Suntem aici de o zi şi ni s-a oferi doar o singură cameră”, a scris pe Twitter corespondentul american Harry Reekie.

La rândul lor, mulţi jurnalişti care au vrut să folosească Internetul s-au trezit că reţeaua wi-fi nu a fost încă instalată. Ei s-au plâns de lipsa încălzirii în camere, dar şi de faptul că sunt nevoiţi să lucreze alături de echipele de constructori.

Washington Post citează la rândul său observaţiile jurnaliştilor ajunşi la Soci. Aceştia se plâng că nu au apă în hotel, că hotelul nu are recepţie, că uşa camerei lor nu are clanţă. Imagini cu perdele căzute, cu apa murdară “periculoasă pentru sănătate”, aşa cum avertizează autorităţile de la Soci, sau cu guri de canal fără capac au circulat intens pe reţelele de socializare.

 

Share
601 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *