Jurnaliștii, îndemnați „să nu se angajeze în campanii de promovare a politicienilor”

Mai multe organizaţii neguvernamentale îndeamnă reprezentanţii mass-media „să dea dovadă de corectitudine profesională şi să nu se angajeze în campanii de promovare a politicienilor”.

Declaraţia ONG-urilor, citată de agenţia INFOTAG, cuprinde şi un apel către concurenţii electorali la alegerile parlamentare din 24 februarie şi susţinătorii lor „să adopte o atitudine respectuoasă față de jurnaliști și instituțiile de presă și să nu admită abuzuri în raport cu reprezentanții mass-media”.

„Atunci când nu sunt de acord cu modul în care jurnaliștii își fac meseria, fiecare cetățean este în drept să sesizeze Consiliul de Presă și, după caz, Consiliului Audiovizualului, instituții care vor examina sesizările și vor aplica măsuri de rigoare”, recomandă activiştii, aducând un şir de cazuri de intimidare a jurnaliştilor în cadrul campaniei electorale.

Totodată, ei fac apel către reprezentanții mass-media să aibă o conduită ireproșabilă și să reflecte imparțial și obiectiv evenimentele la care participă”.

Declaraţia a fost semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Comitetul pentru Libertatea Presei, Asociația Telejurnaliștilor Independenți, Centrul „Acces-info”.

Share
499 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *