Jurnalist: PCRM – Partidul Capitaliștilor din Republica Moldova

Iar alegătorii vor fi chemaţi să voteze tot… PCRM: abrevierea nu se va schimba.

pcrm-cd2_21572600Paginile de internet din Republica Moldova practic a explodat ieri de o desciere exhaustivă a automobilelor de lux deţinute de familia fostului președinte Vladimir Voronin. Cred că mulţi au studiat maşinile cu o curiozitate deschisă, şi-au închipuit cât costă, şi-au antrenat fantezia, cel fel de dotări ar putea avea în salon. Dar cel mai mult (în afară de gândul – dar nu este aceasta o informație neveridică şi Voronin nu dispune de niciun fel de mașini noi și de epocă) s-a evidenţiat întrebarea: de ce comuniștii să se deranjeze atâta de proletariat?

Cum pot într-un singur om să coabiteze grijă de cei săraci, colecționarea obiectelor de lux și dorința atentă de a ascunde faptul că e bogat ca în poveste. Ne amintim cum Voronin a respins în cadrul unei emisiuni televizate că a cheltuit milioane de euro pentru călătoriile cu avionul privat la pensiunile europene şi din Turcia. Precum că oameni buni l-au ajutat cu … milioane. La fel şi în privința automobilelor nimeni nu neagă, însuși fostul președinte și anturajul său tac

Dar spusele sale dacă există oligarhi în Moldova. Precum, aceștia sunt oligarhi? Adică oricine are mai mult de 100 de mii (este adevărat că nu țin minte dacă era vorba de lei sau de euro) își zice oligarh. Cred că mai bine fostul președinte să se fi gândit – merită să ascunde asemenea detalii ”picante”, în cazul în care oricum cineva dintre ai mei mă ”va turna” în rețea. Este clar că în opt ani de președinție au existat multe posibilități de a agonisi, mai ales că şi feciorul este bancher. Nu este clar de ce se rușinează Voronin. Acum doar este o tendință vădită – nu votează pentru ratați şi looseri, dacă ești sărac şi nu ai obținut nimic în viață.

Din faptul că ar recunoaște deschis că liderul partidului este milionar care a reușit nu doar să facă bani dar şi să-şi sporească averea, ar putea fi obținute dividende politice solide: gospodarii cu mână de fier, care cunosc prețul banilor, sunt iubiți la noi. De ce să le dăm procente suplimentare altor oameni de afaceri din politica moldovenească? Dar astfel, principalul comunist al Moldovei, care luptă gălăgios cu oligarhii și cu reprezentanții burgheziei, este demn de luat în râs. La fel ca în cunoscuta piesă muzicală ”Potrivit ultimelor date ale securității – noi am luptat cu noi înșine”.

Vă amintiți, în timpul ultimei sale intervenții televizate la care a participat Voronin i-au solicitat să comenteze zvonurile că acesta nu mai conduce demult un părți comunist ci unul capitalist. Voronin a evitat să dea un răspuns clar şi a râs. Dar cuvântul ”comunist” poate fi înlocuit orând cu ”capitalist” și nici alegătorul nu va confunda nimic. Oricum vom vota pentru PCRM – Partidul capitaliștilor din Republica Moldova.

Cum credeți?
E posibilă o asemenea situație?

Politik cu referire la KP.md

Share
1.031 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *