Izolatorul CNA încărcat cu poliţişti şi vameşi corupţi

Situaţie inedită la Centrul Naţional Anticorupţie. Izolatorul instituţiei este umplut până la refuz în urma ultimelor reţineri de la vama Leuşeni, iar viitoarele persoane reţinute ar putea fi repartizate în izolatorul de detenţie al Ministerului Afaerilor Interne, a anunţat marţi şeful direcţiei urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu.

coruptie2”La momentul de faţă izolatroul CNA este completat la suta de procente, iar în privinţa  persoanelor care urmează să fie reţinute, se duc discuţii cu colegii MAI şi vor fi repartizate în izolatorul de detenţie preventivă al MAI”, a declarat Zumbreanu în cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat rezultatele destinderii din această dimineaţă.

Astfel 32 de angajaţi ai vamei şi poliţiei de frontieră (19 vameşi şi 13 poliţişti de frontieră) au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Au fost organizate 80 de percheziţii în birouri, automobile şi domiciile acetora, în urma cărora au fost depistat zeci de mii de dolari şi euro şi cel puţin 100 de mii de lei, iar acţiunile de urmărire penală continuă.

Este vorba de o operaţiune care a început în luna mai, iar în această perioadă au fost efectuate acţiuni operative de investigaţie, mai multe acţiuni sub acoperire, etc.

Persoanele reţinute sunt bănuite că estorcau de la şoferi sume între câteva zeci şi câteva sute de euro pentru a facilita traversarea frontierei a diferitor mărfuri.

”Operaţiunea s-a defăşurat cu succes datorită bunei colabări dintre CNA, Procuratura Anticorupţie, poliţia de frontieră, etc”, a precizat Zumbreanu, menţionând că este prima acţiune de o asemenea anvergură.

Share
4.042 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *