Iurie Leancă cel mai influent politician al anului 2013

Prim-ministrul Iurie Leancă, prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), se plasează pe primul loc în “Top 50 cei mai influenţi politicieni ai anului 2013”.

images (4)

El este urmat de liderul PLDM, Vlad Filat şi de preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Vladimir Voronin. Topul a fost realizat de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică “Politicon” şi prezentat astăzi.

Locul patru în top este ocupat de şeful statului, Nicolae Timofti. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă ocupă locul cinci în top, fiind urmat de prim-vicepreşedintele PD Vlad Plahotniuc. Liderul fracţiunii parlamentare a PLDM Valeriu Streleţ se situează pe locul şapte în top, iar liderul Partidului Democrat Marian Lupu – locul opt. Acesta este urmat de vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Natalia Gherman. Top 10 politicieni este încheiat de speakerul Igor Corman.

Anatol Ţăranu, director al “Politicon” a opinat că anul 2013 a fost anul politic al lui Iurie Leancă, care potrivit analistului, a atins vîrful carierei sale politice şi a avut o prestaţie exemplară pe scena politică a Republicii Moldova în anul 2013.

Politicienii au fost apreciaţi de expeţi în funcţie de influenţa lor la adoptarea deciziilor majore în ţară, de popularitatea publică, vizibilitatea lor în mass-media şi de perspectivele politice.

Moldpres

Share
618 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *