In Italia au fost comemorate victimele naufragiului Costa Concordia

Câteva zeci de supravieţuitori ai naufragiului Costa Concordia, soldat cu 32 de morţi, au participat luni la o scurtă ceremonie la Grosseto, în Toscana, pentru comemorarea acestei tragedii, informează versiunea online a ziarului Gîndul, cu referire la AFP.

redresare-afp-mediafax-foto-vincenzo-pintoFostul căpitan al navei naufragiate, absent de la audiere, a transmis într-un comunicat “condoleanţe profunde” la adresa familiile victimelor. “Mă asociez minutului de reculegere din cadrul comemorării, care reînvie durerea de neuitat pentru noi toţi”, a adăugat el.

Alte ceremonii sunt prevăzute pe insula Giglio, unde s-a produs accidentul, în special o slujbă în cursul dimineţii, un marş cu făclii în cursul serii şi declanşarea sirenelor vapoarelor la ora naufragiului, 21.45.

În noaptea de 13 ianuarie 2012, Costa Concordia, care naviga prea aproape de coastă, a lovit o stâncă şi a eşuat la câteva zeci de metri de insula Giglio având la bord 4.229 de persoane, dintre care 3.200 de turişti.

Acest accident s-a soldat cu 32 de morţi dar cadavrul uneia dintre victime nu a fost găsit.

În urmă cu trei zile, experţii au confirmat că pachebotul ar urma să fie pus pe linia de plutire şi să părăsească insula în iunie, la doi ani şi jumătate după naufragiu.

 

Share
502 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *