Ion și Maria nu mai sunt nume populare printre moldoveni

Maxim și Anastasia sunt cele mai populare prenume date copiilor din Moldova, arată datele Serviciului de Stare Civilă, care nu a suferit schimări pe parcursul a doi ani.

alegere-nume-copilInspirați din filme, showbiz sau chiar povești, moldovenii aleg pentru copiii săi prenume, dacă nu deocheate, atunci de-a dreptul ciudate.

Astfel, Hristos, Socrate, Odiseu, Aladin și Sultan figurează în lista cetețenilor din Moldova. Iar  Madona, Kim sau Jenifer sun născute în familii din țara noastră.

“Important în alegerea numelui pentru copil este să se țină cont de modul în care acesta se armonizează și ce rezonanță are în societatea din care face parte copilul, în care va crește și va trăi. Astfel încât să nu fie considerat ciudat, sa fie simplu de pronunțat, posibil către dezmierdări, dar să aibă și sonoritatea potrivită de adult, pentru că numele va influența modul în care persoana va fi percepută de alții”, a declarat psihologul Irina Novac pentru portalul familia.md.

În același timp, în topul prenumelor masculine sunt: Ion, Artiom, Daniel, Bogdan, Andrei și Mihail. Mai multe persoane aleg prenume feminine precum: Daria, Alexandra, Victoria, Andreea, Valeria, Evelina și Gabriela.

 

Share
591 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *