Iohannis îl sfidează pe Dodon: Ce apel a transmis la Strasbourg

Președintele român Klaus Iohannis a încurajat miercuri comunitatea Consiliului Europei să continue să sprijine Republica Moldova, informează agenția de presă Agerpres.

165053ee05785f7d8ba913ae003809f1Liderul de la Ciotroceni a menționat că România a susținut ferm evoluția democratică a Republicii Moldova încă de la declararea independenței sale, în 1991, iar acest lucru este esențial pentru modernizarea statului și susținerea parcursului european al acestuia.

“După 26 de ani, ne păstrăm convingerea că singura cale care poată să aducă prosperitate pe termen lung statului nostru vecin este integrarea europeană. Acest obiectiv poate fi realizat doar printr-un profund proces de reforme, bazat pe asigurarea stabilității politice interne și a implicării responsabile a tuturor factorilor politici și instituționali în consolidarea acestui proces. Acest lucru este esențial pentru modernizarea statului și susținerea parcursului european al acestuia, în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova.

Astfel, încurajez comunitatea Consiliului Europei să continue să sprijine Republica Moldova, luând în considerare, de asemenea, și următoarele alegeri parlamentare din 2018, care vor avea un rol crucial în privința viitorului democrației din această țară”, a precizat președintele român Iohannis.

 

Share
1.833 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *