Intențiile ilegale ale doi moldoveni, eșuate la traversarea frontierei moldo-române

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au dejucat planurile a doi conaționali de a se legitima în calitate de cetățeni ai României pe teritoriul UE. Asupra lor au fost depistate două cărți de identitate românești cu indici de falsificare, dosite una în buzunarul interior, cealaltă în încălțăminte.

Incidentele au fost semnalate în seara zilei de ieri, 4 februarie a.c. pe sensul de ieșire din țară, când la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes Vito. În timpul controlului de frontieră, doi dintre pasageri nu și-au putut justifica prezența lor în țările de destinație ale Uniunii Europene, motiv pentru care au fost supuși verificărilor suplimentare.

Astfel s-a constatat că cei doi cetățeni moldoveni în vâstă de 21 și respectiv 25 de ani aveau intenția de a se legitima cu acte perfectate ilegal pe teritoriul Belgiei și Germaniei. Primul document care prezenta semne vizibili de falsificare a fost depistat în buzunarul interior al maioului, iar celălalt în încălțăminte.

Interogați, tinerii au afirmat că nu sunt în cunoștință de cauză despre cele depistate eschivând de a comunica informații suplimentare. Autorizarea trecerii le-a fost permisă doar după întocmirea proceselor verbale de constatare.

Angajații Poliției de Frontieră investighează cazurile sub toate aspectele legale, în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în infracțiune.

Share
317 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *