Înregistrarea obligatorie a căruțelor va costa în medie 40 lei

Regulamentul privind înregistrarea și evidența vehiculelor cu tracțiune animală a fost aprobat, miercuri, în ședința de Guvern. Acesta va intra în vigoare din momentul publicării în Monitorul Oficial.0002751_cal_caruta

Potrivit ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, pentru a se înregistra, posesorul căruței trebuie să depună o cerere la primăria din localitate, dar și o declaraţie pe propria răspundere, iar prețul înregistrării va fi stabilit de autoritățile publice locale, dar nu trebuie să depășească 40 lei. Înregistrarea va avea loc o singură dată.

Bumacov a spus că înregistrarea căruțelor se aplică pentru implementarea normelor europene, care vor crește responsabilitatea căruțașilor și pentru a reduce numărul de accidente. Ministrul a accentuat că în prezent pe drumuri au loc multe accidente din cauza că acest transport nu are însemne, care s-ar vedea de departe.

Totodată, căruțele nu vor putea merge pe drumuri modernizate dacă sunt murdare sau dacă există drumuri de alternativă.Este interzisă și circulația lor pe drumuri pe timp de noapte sau în condiții în care încărcătura din căruță depășește gabaritele unității de transport.

Infomarket

Share
1.959 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *