Începând de luni, Filat demarează negocierile

filat21Începând de luni, 4 aprilie, premierul în exercițiu, Vlad Filat demarează negocierile cu societatea civilă, cu partenerii Republicii Moldova, pentru a veni în Parlament cu o echipă și un program ce ar întruni cel mai larg sprijin posibil.

Potrivit Agenției ”INFOTAG”, purtătorul de cuvânt al pemierului în exercițiu a precizat, în după amiaza zilei de miercuri,  în cadrul unui briefing, după ce președintele Timofti l-a înaintat pe Filat la funcția de prim-ministru.

”Primul Ministru va invita la consultări, pe tot parcursul săptămânii viitoare, societatea civilă, prin intermediul Consiliului Naţional pentru Participare, formatorii de opinie, ambasadorii  acreditaţi în Republica Moldova, reprezentanţii sindicatelor, reprezentanţii cultelor, reprezentanţii patronatelor, reprezentanţii Asociaţiei, investitorii străini din Republica Moldova, reprezentanţii partidelor care formează Alianţa de guvernare, precum şi reprezentanţii opoziţiei parlamentare”, a menționat Volnițchi.

Totodată, Vonițchi a precizat că Vlad Filat a decis să-i invite la consultări şi pe reprezentanţii partidelor neparlamentare. ”Întâlnirile se vor desfăşura separat, cu fiecare partener de dialog în parte”, a specificat Volnițchi.

În cadrul consultărilor se va discuta despre contextul în care activează Guvernul, modul în care decurge procesul de reformă,  evoluţia procesului de integrare europeană, lupta cu corupţia,  situaţia social-politică din Republica Moldova.

Volnițchi a specificat că pe durata consultărilor, Vld Filat nu va face nicio declaraţie publică și nici nu va răspunde ”atacurilor politice îndreptate împotriva sa şi a Guvernului”.

Într-o adresare anterioară, candidatul desemnat pentru șefia Guvernului și-a exprimat recunoștința domnului Președinte ”pentru încrederea acordată în formarea noului Guvern al Republicii Moldova”.

”Sânt onorat de această nominalizare, dar înțeleg foarte bine că acest exercițiu implică și o mare responsabilitate”, a spus Filat.  Premierul în exercițiu a reiterat că rămâne dedicat cursului de integrare europeană al Republicii Moldova.

”Voi comunica cu toate partidele care împărtășesc același scop și anume ca Republica Moldova nu are alternativă decât Integrarea Europeană. Iar cei care împărtășesc acest scop trebuie să înțeleagă că putem face aceasta doar atunci când avem mai puțină corupție, o mai mare viteză în realizarea reformelor și mai multă grijă față de cetățeni”, a spus Filat.

El și-a exprimat regretul în legătură cu faptul că până în prezent, partidele din fosta Alianță nu au reușit să constituie o majoritate parlamentară.

Share
3.960 Vizualizari

One comment on “Începând de luni, Filat demarează negocierile

  1. Roma says:

    Incepind de luni vom vedea cu toti cum filat se tine cu ambele mini de fotoliu…si in caz ca nu-i vor reusi negocierile cu celelalte doua partide, acesta va incerca sa faca din toata acesta chestie un show de PR, asa cum fac ei de obicei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *