În Chișinău se înregistrează cele mai multe infracțiuni

Anul trecut în republică, s-a atestat un nivel majorat al nivelului criminalităţii, iar cele mai multe infracţiuni fiind înregistrate în capitală – 38 la sută, potrivit unui comunicat de presă difuzat de Procuratura.

загруженное (14)Numărul crimelor înregistrate au crescut cu 4,21 la sută, comparativ cu anul 2012, potrivit datelor înregistrate de instituție.

Ponderea semnificativă în creşterea nivelului infracţional revine crimelor mai puţin grave, numărul cărora s-a majorat cu 1278 cazuri (6,42 %), crimelor uşoare cu 870 (10,4 %) şi celor deosebit de grave cu 74 (7,15 %).

Potrivit studiului efectuat de procurori, dinamica criminalităţii a fost generată: nivelul scăzut de trai şi vulnerabilitatea unor categorii de cetăţeni, lipsa surselor de venit permanent, starea de criză socială, rata înaltă a şomajului, nemotivarea timpului liber, migraţia și lăsarea copiilor fără supraveghere.

Procuratura Generală  impune luarea de măsuri corespunzătoare de către Ministerul Afacerilor Interne şi organele de administrare locală pentru asigurarea ordinii publice.

Share
486 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *