În câteva luni PDM va propune soluţii concrete pentru îmbunătăţirea guvernării şi a vieţii oamenilor

pdConsiliul Politic Naţional al Partidului Democrat a creat joi 13 departamente sectoriale care în decurs de câtva luni vor propune iniţiative şi proiecte pe domeniile respective pentru problemele cele mai stringente ale societăţii.

Cele 13 departamente vor fi conduse de cei 13 vicepreşedinţi ai PDM. Printre acestea vor fi departamentele economic, social,educaţie, justiţie, Aadministraţie publică locală, etc.

”Da, avem ministere dar pe lângă ministere dar acestea sunt instrumente de promovare a politicilor. Dar aceste politici trebuie să fie propuse pe platforma de partid. Până în septembrie-octombrie departamentele sectoriale vor veni cu propuneri ample pentru problemele cele mai stringente”, a declarat liderul PDM, Marian Lupu.

Trebuie să aplecăm urechea să ascultăm cetăţeanul şi să dăm mai multe rexzultate decât s-a întâmplat până în prezent, a mai declarat Lupu.

Şi prim-vicepreşedintele PDM Vlad Plahotniuc a menţionat că înfiinţarea acestor deparatmente este o etapă importantă în procesul de modernizare a Partidului Democrat. ”La congresul din vara anului 2012 ne-am porpus să urmăm calea eurorpeană, iar aceasta înseamnă şi să ne organizăm conform rigorilor şi principiilor europene. Asemenea structuri de specialitatea funcţionează şi în cadrul marilor partide europene”, a declarat Plahotniuc.

”Specialiţitii PDM, care sunt cei mai buni din guvern şi parlament, vor prezenta proiecte partidului cu care acesta se va prezenta în guvern şi parlament, dar şi în faţa oamenilor. Ne propunem ca spre toamnă să venim cu idei şi soluţii noi pentru a îmbunătăţi guvernarea dar şi pentru a schimba viaţa de zi cu zi a oamenilor”, a concluzionat prim-vicepreşedintele PDM.

Amintim că Partidul Democrat este unulk dintre cele mai influente din ţară şi este într-un proces continuu de modernizare şi reformare în ultimii câţiva ani.

Share
1.914 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *