În anul 2012, 48 de copii moldoveni au fost repatriaţi

copil inlacrimatPe parcursul anului trecut, au fost organizate 18 misiuni de repatriere, în urma cărora au fost reîntorşi în ţară 48 de copii originari din Republica Moldova, identificaţi fără însoţitori pe teritoriile altor state, informează MOLDPRES.

Valentina Buliga, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a declarat, astăzi, la o conferinţă de presă, că 29 din cei 48 de copii au fost repatriaţi din Federaţia Rusă. Alţi 19 copii au fost reîntorşi în ţară din Ucraina.
Buliga a specificat că 15 dintre copiii repatriaţi au fost reîncadraţi în familiile lor biologice. Alţi 28 au fost plasaţi în centre de plasament temporar. O mamă minoră cu doi copii au fost plasaţi la Centrul maternal, iar alţi doi copii au fost plasaţi în Asistenţă parentală profesionistă.

Copiii repatriaţi au fost lăsaţi de părinţii lor peste hotarele ţării. Aceştia vagabondau, cerşeau pe străzile oraşelor din care au fost reîntorşi acasă, iar unii dintre copii au fost părăsiţi de părinţii lor imediat după naştere, în instituţii medicale.

Pe parcursul anului 2011, au fost repatriaţi 26 de copii originari din Republica Moldova, notează MOLDPRES.

Share
2.754 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *