Imagini video din timpul cutremurului de 6,5 grade din Italia

Mai multe mișcări telurice de magnitudine de pînă la 4,2 grade pe Richter s-au înregistrat în cursul nopții în centrul Italiei care a fost afectată duminică de un seism de 6,5, grade, cel mai puternic în această țară din 1980, relatează Agerpres.

cutremur-italia-30-octombrie-fotoSe estimează că aproximativ 40.000 de persoane au fost evacuate din casele lor care au suferit pagube, sau din motive de precauție și transferate în tabere, în stabilimente hoteliere de pe coasta Adriaticii sau în alte locații.

Seismul de duminică a avut o magnitudine de 6,5 grade și a fost resimțit inclusiv la Roma, unde pereții clădirilor s-au zguduit timp de mai multe secunde.

Agenția de protecție civilă din Italia a anunțat că nu există decese: 20 de persoane au fost rănite, dintre care unele destul de grav, dar fără ca viața să le fie pusă în pericol.

La Roma se prevede luni organizarea unei reuniuni extraordinare de urgență pentru a stabili măsurile menite să facă față consecințelor cutremurului și a verifica starea clădirilor după ce s-a decis ca școlile să rămînă închise în cursul zilei.

Share
1.817 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *