Ilan Șor: Numărul beneficiarilor magazinelor sociale a ajuns la 200 de mii

Aproximativ 200 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova pot procura, în prezent, mărfuri mai ieftine datorită programului „magazine sociale”, care se va extinde și în următoarea perioadă de timp, indiferent de piedicile care îi sunt puse în cale. În trei ani, oamenii au economisit în total aproximativ 50 de milioane de lei, datorită faptului că procură produse mai ieftine, iar numărul magazinelor și punctelor comerciale va crește cu aproximativ 50% în scurt timp, au anunțat marți, într-o conferință de presă președintele Partidului ȘOR și inițiatorul proiectului „Magazine sociale”, Ilan Șor și directorul proiectului, Vitali Cușnir.

„Astăzi, sunt aproximativ 200 de mii de deținători de carduri ale magazinelor sociale. Au fost înregistrate peste 3,5 milioane de cumpărături, ceea ce demonstrează că acest proiect este util oamenilor”, a declarat Ilan Șor.

Iar Vitalie Cușnir a prezentat mai multe date statistice, care demonstrează că magazinele sociale sunt extrem de utile, iar cetățenii doresc să aibă astfel de puncte comerciale în localitățile lor.

Proiectul a fost inițiat acum trei ani la Orhei, la inițiativa lui Ilan Șor, dar în scurt timp, la solicitările cetățenilor a fost extins și în localitățile din raioane, iar ulterior în municipiile Chișinău și Bălți, centre raionale, dar și sate din alte raioane. În prezent, sunt 70 de magazine și puncte comerciale, dintre care 26 mobile – 13 puncte comerciale la Nord, 5 în zona de Centru și 9 în Sud, a precizat Vitalie Cușnir. Zilnic, magazinele sociale sunt frecventate de peste 15 mii de cumpărători.

„Reieșind din prețurile la care procurăm marfa pot să spun că economiile pe care le-au făcut oamenii până acum reprezintă aproximativ 50 de milioane de lei, este un fel de adaos la pensie pentru persoanele în etate”, a declarat el.

Se preconizează ca în curând să fie deschise încă 30 de magazine, astfel că proiectul „magazine sociale” se va dezvolta, a adăugat directorul acestuia. „Indiferent de atacurile la care suntem supuși la adresa magazinelor, noi ne vom dezvolta, vom merge înainte și în curând, împreună cu Partidul ȘOR vom ajunge la 100 de puncte comerciale în Republica Moldova”, a mai spus Cușnir.

Și Ilan Șor a declarat că intenționează să dezvolte acest proiect și în continuare. „În programul politic al Partidului ȘOR figurează și dezvoltarea rețelei de magazine sociale. După venirea noastră la putere vom anula impozitele pentru pensionarii care cumpără în aceste magazine și vom transmite aceste magazine statului”, a dat asigurări liderul Partidului ȘOR.

Amintim că pe lângă proiectul „magazine sociale”, la inițiativa primarului de Orhei Ilan Șor, este implementat și programul „farmacii sociale”, care permite procurarea medicamentelor mai ieftine de către oamenii cu venituri reduse.

Share
900 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *