IGP îndeamnă participanții la proteste să manifeste pașnic

Inspectoratul General al Poliției cheamă participanții la proteste să manifeste pașnic și să evite activități ilicite sau provocări. Pentru îmbunătățirea comunicării dintre Poliție și manifestanți și pentru gestionarea eventualelor situații de conflict, în Piața Marii Adunări Naționale, pe 1 iulie, începând cu ora 14.00, vor fi prezente echipe „Poliția Dialog”. De asemenea, vor fi amplasate corturi, unde oamenii vor putea bea apă și, la necesitate, vor beneficia de asistență medicală primară, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției îndeamnă manifestanții să nu poarte arme de foc, obiecte explozive și alte obiecte care pot pune viața în pericol, să fie atenți la toate informațiile venite din partea Poliției și, dacă li se solicită să se legitimeze, să o facă. Dacă vin cu copii la manifestație, să-i supravegheze, iar dacă văd persoane violente sau care incită la violență, să se îndepărteze de ele și să anunțe organizatorul întrunirii, echipa „Poliția Dialog” sau orice polițist. În PMAN vor fi prezente și două centre mobile de informare, unde vor fi difuzate spoturi privind siguranța la proteste.

Pentru oamenii care intenționează să vină la protest din teritoriu au fost stabilite locuri de parcare lângă Circ și în fața Academiei de Științe. Mașinile vor putea fi parcate și pe str. Columna și M. Viteazul. Circulația transportului public pe bd. Ștefan cel Mare va fi parțial restricționată, în funcție de amploarea evenimentului.

Poliția informează că a identificat mai multe persoane care distribuie mesaje de incitare la violență în timpul manifestațiilor, atât de pe conturile lor personale, cât și de pe conturi false create pe rețelele de socializare. Persoanele au fost citate pentru audieri.

Comitetul de Rezistență Națională – din care fac parte lideri ai Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Partidului Acțiune și Solidaritate, alte partide și membri ai societății civile – a anunțat pentru duminică, 1 iulie, începând cu ora 14.00, o acțiune de protest de amploare în PMAN. Valul de proteste a pornit după ce, pe 19 iunie, Judecătoria municipiului Chișinău a decis invalidarea rezultatelor alegerilor locale noi ale primarului de Chișinău, iar ulterior Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție au menținut hotărârea.

Share
1.137 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *