Igor Dodon îi răspunde preşedintelui Iohannis pe Facebook

Preșdintele ales a Republicii Moldova scrie pe Facebook că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă, încă din primăvară, la care acesta încă nu a răspuns.

dodon_2-465x390Igor Dodon spune că prin declarațiile de astăzi, Iohannis “ia act de alegerea sa în funcția de șef al statului”.

“Domnul președinte Iohannis m-a vizat în una din intervențiile sale recente, referindu-se la cum e corect să se procedeze între președinți. E bine că Dumnealui deja nu doar ia act de alegerea mea, ci abordează situația mai personal și mai concret. Cu acest prilej, îi amintesc domnului președinte român Iohannis că i-am transmis încă în primăvară o scrisoare deschisă, la care Dumnealui încă nu a răspuns”, a scris Igor Dodin în mesaj.

În scrisoarea din martie, Igor Dodon acuza România de atentarea directă la statalitatea Republicii Moldova și i-a sugerat președintelui României să vină cu un răspuns.

“Îl asigur că în calitatea mea de președinte ales al Republicii Moldova am aceleași preocupări ca și acum jumătate de an cu privire la subiectele din acea scrisoare. Deci, îi readresez domnului Iohannis acel mesaj. Îl puteți vedea atașat. Sper că în relația dintre președinți e de bonton să se răspundă la scrisorile deschise”, a mai adăugat Dodon.

Preşedintele României Klaus Iohannis a declarat, marţi, cu privire la apelul lui Igor Dodon privind renunţarea la discursul unionist, că preşedintele ales al Republicii Moldova trebuie să înţeleagă “cum se procedează între preşedinţi” şi că există “uzanţe diplomatice”.

 

Share
1.587 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *