Ianukovici preferă wc de aur, Voronin vacanţe… de aur

Victor Ianukovici a fost dat în căutare generală, are dosar penal şi riscă un tribunal pentru crime în masă.

wcÎntre timp, presa continuă să publice detalii tot mai picante cu luxul în care a trăit până acum liderul ucrainean. Un „baton” de aur de 2 kilograme; o medalie de aur de un kilogram; grivne de aur; renumitul WC din aur.

Există o sumedenie de comparaţii care pot fi făcute între Victor Ianukovici şi liderul comuniştilor de la Chişinău, Vladimir Voronin. Comparaţii, dacă vreţi, pornind de la pasiuni comune, până la viziuni si actiuni politice similare.

Am văzut cu toţii cognacuri scumpe stilizate special pentru Ianukovici. Şi în Moldova există o marcă de vin cu numele Voronin.

Cel puţin 40 de maşini de epocă au fost descoperite în garajul lui Ianukovici. Şi Voronin este renumit cu pasiunea sa faţă de automobile retro, si pentru pusti. Şi unul, şi altul iubesc sauna.

Voronin, la fel ca şi Ianukovici, a oscilat în materie de politică externă, fiind ba pro-european (care l-a dus pana la embargo rusesc), ba pro Uniune Vamală. Nefiind niciodată un partener previzibil, nici pentru Bruxelles, nici pentru Moscova. Istoria arată cum poate sfârşi un mare susţinător al Uniunii Vamale!

Şi Ianukovici are un fecioraş miliardar, şi Voronin are un fecioraş care s-a îmbogăţit vădit pe durata mandatului său. “Numai Olejka lucreaza in tara asta”. Trebuie sa-ti bati joc de popor ca sa ajungi in folclor!

Ianukovici avea elicoptere personale, şi Voronin iată că a călătorit cu avioane private într-o veselie. Jumătate de milion de euro pentru curse charter doar fiind în opoziţie! Îmi închipui ce vachanalii organiza el timpul preşedinţiei! Si cum se pupa ideologia lui comunista cu apucaturile capitaliste?!

Ianukovici s-a confruntat cu proteste şi a admis jertve umane, Voronin tot a trecut printr-un aprilie negru, cu un Boboc decedat.

Iată că istoria însă le pune pe toate l-a punctul său. Şi Ianukovici trebuie să fie o lecţie pentru Voronin şi mai ales pentru susţinătorii săi. Ca să fie mai clar adepţilor cardinalului roşu, să vadă cum îl părăsesc cei din Partidul Regiunilor. Unul după altul îi întorc spatele. Ca sobolanii care fug de pe corabie. Dodon, Tarlev, Greceanii, Stepaniuc, Misin, Turcan, etcetera, etcetera sunt nume grele care l-au parasit pe Voronin. Si altii o vor face, la prima comanda “fas!”.

Ion Manole/Vox Publika

Share
1.766 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *