Guvernul nu a ajuns la un acord cu FMI în privinţa unui nou program

Misiunea Fondului Monetar Internaţional care s-a aflat la Chişinău în ultimele două săptămâni a plecat joi, 30 ianuarie, din Republica Moldova fără a ajunge la un consens cu autorităţile în privinţa unui nou program de finanţare. FMI_medium

Surse din cadrul Guvernului au comunicat că discuţiile pe marginea acestui subiect vor continua la telefon.

Astăzi se va întruni Consiliul Coaliţiei Pro-Europene pentru a discuta acest subiect. Presa a scris că principalele divergenţe ţin de revenirea la TVA de 8% în agricultură.

Premierul Iurie Leancă se declara încrezător acum dpuă săptămâni că guvernul va ajunge la un acord cu Fondul în privinţa unui nou program.

Amintim că Republica Moldova a ratat şi ultima tranşă, în valoare de 76 de milioane de dolari, din fostul program cu FMI din cauza unor hotărâri ale fostului guvern în timpul crizei politice din primele luni ale anului trecut, care a dus şi la demiterea executivului.

RadioChisinau

Share
1.316 Vizualizari

One comment on “Guvernul nu a ajuns la un acord cu FMI în privinţa unui nou program

  1. Fiodor says:

    Lazar a explicat deja, ca discutiile continua, dar sunt sigur ca in acelasi context, PDM cel putin va opta pentru pastrarea prevederilor actuale de 8% TVA in agricultura si facturi pe care cetatenii sa nu si afecteze bugetul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *