Guvernul indian doreşte să înfiinţeze o bancă destinată femeilor

india-femeiGuvernul indian intenţionează să înfiinţeze o bancă publică destinată femeilor, o iniţiativă propusă joi ca mijloc de luptă împotriva dezechilibrului dintre sexe, informează AFP.Ministrul finanţelor, Palanappian Chidambaram, a declarat că a fost propusă suma de 10 miliarde de rupii (147 de milioane de euro) pentru a finanţa noua bancă cu personal exclusiv feminin şi care ar trebui acorde împrumuturi doar femeilor.

‘Sper să obţin autorizaţiile necesare şi licenţele bancare până în octombrie’, a declarat în parlament ministrul, care a prezentat bugetul pentru anul 2013-2014.

Săptămâna trecută, banca centrală, Reserve Bank of India (RBI), a sugerat că intenţionează să deschidă calea eliberării de noi licenţe bancare pentru a dezvolta serviciile financiare într-o ţară unde mai puţin de jumătate din populaţia de 1,2 miliarde de locuitori deţine un cont bancar.

Bănci pentru femei există deja în ţări ca Pakistan, care a deschis una în 1989, şi în Tanzania în 2009.

Ministrul a anunţat de asemenea crearea unui fond de 10 miliarde de rupii pentru îmbunătăţirea siguranţei femeilor, după violul colectiv al unei studente de 23 de ani într-un autobuz la New Delhi în decembrie.

Share
2.581 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *