Guvernul așteaptă o creștere a PIB în 2013 de 5,5% ca urmare a revenirii economice

lazarVicepremierul Valeriu Lazăr a spus astăzi că economia moldoveană și-a revenit după scăderea de anul trecut și s-a extins în prima jumătate a anului cu 4,9%. Lazăr a mai spus astăzi, la o întâlnire cu analiști economici și reprezentanți ai mediului de afaceri, că, datorită acestei evoluții, guvernul a revizuit în sus prognoza pentru întregul an, așteptând o creștere a Produsului Intern Brut de 5,5%.

Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în industria extractivă și transporturi. Anul trecut, economia Republici Moldova a descrescut ușor, pe fundalul secetei.

Share
3.606 Vizualizari

One comment on “Guvernul așteaptă o creștere a PIB în 2013 de 5,5% ca urmare a revenirii economice

  1. Petru says:

    Plus la toate ca si investitiile au crescut, iar acest lucru inseamna ca R.Moldova devine o tara atragatoare pentru investitorii straini. In mare parte, intreaga munca depusa in acest sens se datoreaza lui Valeriu Lazar, care dupa mine este unul din cei mai buni ministri din actuala componenta a guvernului. Anume lui apartine ideea de a transforma vechile uzine, mostenite de pe timpul sovietic, in parcuri industriale. Astfel creindu-se posibilitatea de a oferi agentilor economici, mici si mari, posibilitate de a dezvolta afacerile pe care le au.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *