Guma renunţă la mandat şi pleacă din PDM

Deputatul democrat Valeriu Guma renunţă la mandatul de deputat şi se retrage din Partidul Democrat. Deciziile vin atât din motive de ordin politic, cât si din motive de ordin personal: doreşte sa-şi protejeze familia, să nu fie implicată „în acest circ politic”, precum şi nu vrea să mai lăse nicio „posibilitate celor care vor să folosească numele meu pentru a ataca formațiunea”.   Guma a făcut această declaraţie înainte de şedinţa Parlamentului de astăzi.

Valeriu-Guma„Nu am nevoie de imunitate parlamentară, nu am nevoie de protecție politică și nici de beneficiile mandatului de parlamentar. Sunt capabil singur să-mi demonstrez nevinovăția, am nevoie acum doar de timp și liniște”, a declarat Guma, adăugând că pentru el a fost o adevarată lecție de viață ce s-a întâmplat în ultima perioadă. „Am avut ocazia să văd cât de puțin valorează unii oamenii, cât de lipsiți de caracter sunt. Dar cu adevărat important este că am avut ocazia să văd și ce prieteni adevărați am, oameni care nu s-au grăbit să mă judece, ci au dorit să știe adevărul mai întai, oameni care mi-au rămas alături”, spsu sursa citată.

Potrivit lui, Partidul Democrat din Moldova a fost, în ultimul timp, ținta unor atacuri total nejustificate, legate de o situație care îl priveşte doar pe el. Guma s-a referit la decizia pe care a stabilit-o instanța din România și prin care, potrivit lui, s-a comis un abuz, începând de la chestiuni de procedură, până la elemente ce țin de fondul dosarului respectiv.

„Eu am opinii ale mai multor reputați avocați din țări europene, care spun că în nicio țară din Europa un astfel de dosar nu s-ar fi finalizat cu o asemenea sentință. În plus, toate argumentele care îmi probează nevinovăția sunt deja parte a dosarului pe care l-am trimis la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care contest decizia instanței. Am toată încrederea că nevinovăția mea va fi demonstrată într-un termen cât mai scurt la CEDO și nu-mi rămâne decât să aștept această decizie. Până atunci, însă, nu vreau ca niște profitori politici să se folosească de cazul meu pentru a ataca Partidul Democrat”, a ţinut să precizeze Guma.

El a mai declarat că a văzut în ultimele luni multe dovezi de lașitate politică, din partea unor așa-ziși politicieni, oameni care s-au pronunțat în legătură cu cazul său fără măcar să aibă curiozitatea să facă o documentare minimă înainte să se pronunțe. „Toți cei care au avut curiozitatea să discute cu mine sau cu avocații mei despre acest caz au avut surpriza să constate cât de nedreaptă a fost judecata. Unii dintre membrii extremiști ai Partidului Comuniștilor au încercat chiar zilele trecute să-mi folosească din nou numele pentru a obține dividente politice, depunând la Curtea Constituțională o sesizare la fel de penibilă ca toată politica pe care o face această grupare a lor. Cum își permit aceștia să vorbească despre Constituție, despre stat de drept? Ei, această gașcă de uzurpatori, care chiar zilele trecute ne-au demonstrat în Găgăuzia pe câte copeici sunt în stare să-și vândă țara? Problema lor nu este cazul meu, ci dorința de a folosi orice ocazie pentru a ataca Partidul Democrat, un partid de care se tem. Și au toate motivele să se teamă, chiar sper ca partidul să trimită acest grup de derbedei acolo unde le este locul, în afara politicii”, a subliniat Guma.

Share
626 Vizualizari

One comment on “Guma renunţă la mandat şi pleacă din PDM

  1. Lilian says:

    Guma procedeaza curajos si barbateste, acum trebuie sa se ocupe de curatirea imaginii care i-a fost murdarita, si cred ca CEDO va demonstra asta, o tara intreaga si la noi si in Romania cunoaste ca dosarul a fost unul la comanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *