Gripa a ucis un tânăr din Chișinău

Un tânăr de 17 ani, cu gripă, a decedat în data de 13 februarie în Chișinău. Ministerul Sănătății informează că pacientul s-a adresat la Urgență pe 12 februarie, în stare gravă, cu semne de șoc toxico-bacterian și febră 38,3 C. Acesta a fost transportat la Spitalul „V. Ignatenco”, în zona de resuscitare, dar starea de sănătate i s-a agravat și nu a mai putut fi salvat. Rezultatul examenului virusologic atestă prezența virusului gripal B, transmite IPN.

Din spusele rudelor, în zilele de 8 și 9 februarie tânărul a avut tusă uscată, rară, dar a fost activ, la medic nu s-a adresat. Pe 12 februarie dimineața au apărut frisoane, slăbiciuni şi febră până la 38,5 C.

Medicii l-au diagnosticat cu bronhopneumonie bilaterală, insuficiență respiratorie, cardiopatie toxico-infecțioasă, insuficiență cardio-respiratorie, insuficiență renală acută, disfuncție intestinală și gripă. Urmează o expertiză medico-legală pentru a preciza cauza morții.

Conform datelor ministerului sănătății, în perioada 5–12 februarie, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a fost în creștere, dar s-a menținut sub pragul epidemic.

Share
1.305 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *