Grigori Leps în “lista neagră” a SUA pentru legături cu mafia

lepsCelebrul cîntăreţ rus Grigori Leps, suspectat de legături cu o organizaţie criminală, a fost plasat pe “lista neagră” a Departamentului Trezoreriei americane, a declarat purtătorul de cuvînt al departamentului, John Sullivan.

Anterior, departamentul a anunţat pe site-ul său oficial că a impus sancţiuni vizînd şase persoane şi patru societăţi legate de şefii reţelei criminale Brother’s Circle – Vladislav Leontiev şi Gafur Rahimov. Printre persoanele vizate figurează şi Grigori Lepsveridze, cunoscut sub numele de Grigori Leps.

Organizaţia Brother’s Circle este formată din şefi şi membri importanţi ai unor grupări criminale din Eurasia, care acţionează în ţările fostei URSS, dar şi în Europa, Asia, Orientul Mijlociu, Africa şi America Latină, scrie BBC.

“Am impus sancţiuni pentru legăturile sale cu Vladislav Leontiev, care figurează pe listă din februarie 2012”, a explicat Sullivan. Potrivit oficialului american, Leps a transportat bani pentru Leontiev.

Foarte popular în Rusia, Grigori Leps a asistat la ceremonia de învestitură a preşedintelui Vladimir Putin în mai 2012.

În 2013, el a ocupat locul al doilea în topul Forbes al celor mai bogaţi cîntăreţi ruşi, averea sa în 2012 fiind evaluată la 15 milioane de dolari.

Share
4.704 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *