Grevă în Franța: Trafic perturbat, şcoli închise și medici în stradă

Franţa se pregăteşte astăzi pentru o zi de grevă generală, ce va aduce haos în transporturi, închiderea liceelor din zona Parisului şi un protest al medicilor, relatează ediţia franceză a The Local.

greva_din_franta_risca_sa_afecteze_activitatea_aeroporturilor_12124100Angajaţii din transporturi au început miercuri seară mişcarea de protest şi o vor continua până vineri dimineaţă. Numărul trenurilor care circulă joi pe principalele linii feroviare ce deservesc Parisul, va fi înjumătăţit joi.

Greva are loc în condiţiile în care principalele sindicate din transporturi sunt nemulţumite de refuzul Regiei Autonome de Transport din Paris (RATP) de a accepta o creştere generalizată a salariilor angajaţilor pentru al doilea an consecutiv.

Şi angajaţii companiei Air France, dar şi o parte dintre controlorii de trafic aerian se vor alătura grevei, astfel că traficul aerian va fi perturbat. De asemenea, liceele din regiunea Parisului vor fi închise, transmite Romaniatv.

Peste 200 de manifestaţii urmează să aibă loc în ţară, inclusiv una a medicilor din Paris, care nu sunt de acord cu schimbările în programul lor de lucru propuse de autorităţile locale.

Reformele se înscriu în efortul autorităţilor de a lupta împotriva ratei mari a şomajului din ţară, în condiţiile în care multe companii ezită să angajeze oameni pe perioadă nedeterminată, pentru că întâmpină dificultăţi în a renunţa la ei atunci când situaţia economică o cere.

Share
1.824 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *