Greenpeace: “Hainele pentru copii, produse de firme internaționale, conțin elementelor toxice”

Organizația internațională Greenpeace a publicat marți un raport în care alertează asupra elementelor toxice pentru sănătate pe care le conțin hainele pentru copii produse de mari firme internaționale și care se vând în țări ca Spania, Columbia, Argentina Mexic sau SUA, informează Agerpres, cu referire la agenția EFE.

imageResize (25)Organizația a analizat aproximativ 82 de articole vestimentare pentru copii, aparținând unor firme precum Adidas, American Apparel, Burberry, C&A, Disney, GAP, H&M, Li-Ning, Nike, Primark, Puma și Uniqlo, achiziționate în magazinele din 25 de țări.

‘Investigația a confirmat prezența unor compuși chimici periculoși pentru sănătate, care pot altera echilibrul hormonal, în hainele produse atât de mărcile ieftine, cât și în cele de lux”, a declarat pentru EFE Ann Lee, responsabilă cu toxicitatea de la biroul Greenpeace din Asia de Est.

Produsele analizate de Greenpeace au fost achiziționate între mai și iunie 2013, din magazinele oficiale ale acestor firme din mai multe țări.  O marte parte dintre ele proveneau din China, de unde organizația crede că trebuie să înceapă combaterea acestei probleme.

Greenpeace a lansat un apel mărcilor internaționale, precum Burberry, să reducă până în 2020 ‘la gradul zero’ orice prezență a toxinelor în hainele pentru copii produse de firmă. Datorită presiunii populare, 18 mărci internaționale — între care se numără și cele spaniole Mango și Zara — au făcut progrese mari în acest sens — notează Greenpeace — în urma rapoartelor similare publicate în anii trecuți.

 

Share
557 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *