Greceanîi va face parte din Consiliul permanent a ex-conducătorilor țării pe lângă președintele R. Moldova

Președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, fost premier a R. Moldova, va deveni membră a Consiliu Consultativ Permanent pe lîngă Preşedintele RM, din care fac parte foşti preşedinţi, prim-miniştri şi preşedinţi ai parlamentului. Decizia de a constituia un astfel de consiliu a fost anunțată de către șeful statului pe rețelele de socializare.

„De Ziua Independenţei Republicii Moldova, i-am invitat pe foştii preşedinţi, prim-miniştri şi preşedinţi ai Parlamentului pentru a discuta despre situaţia din ţară şi perspectivele de dezvoltare.

În opinia invitaţilor, în istoria ţării au fost perioade atît pozitive, cît şi negative, dar situaţia actuală în care se află Moldova provoacă îngrijorare, deoarece, în toţi cei 27 de ani de independenţă, nu a existat atîta dezbinare şi ostilitate.

În acest context, foştii conducători ai Republicii Moldova și-au exprimat convingerea că obiectivul guvernării actuale şi a celei viitoare îl reprezintă consolidarea societăţii, depăşirea problemelor şi controverselor existente. Participanţii la discuţie i-au mulţumit preşedintelui pentru invitaţie, menționînd necesitatea organizării unor astfel de întrevederi cu regularitate pentru a căuta în comun soluţii optime.

(…) Se preconizează ca întrevederile membrilor Consiliului să se desfășoare periodic, în cadrul lor fiind puse în dezbatere chestiuni de actualitate de pe agenda de lucru, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

Share
1.468 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *