Ghimpu: Filat vrea să ne certe definitiv cu UE

ghimpu_EVZ1Votul de vineri din parlament a noii coaliţii PLDM-PCRM pune în pericol viitorul european al Republicii Moldova, dar şi lupta împotriva corupţiei, după ce Centrul Naţional Anticorupţie a fost trecut din nou în subordinea guvernului, scrie sâmbătă liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu pe blogul său. ”Ceea ce şi-a dorit Voronin, a fost îndeplinit de Filat”, accentuează politicianul.

”S-a terminat cu lupta împotriva corupţiei, pentru că CNA a fost trecut în subordinea Guvernului, ca să claseze toate dosarele miniştrilor penali ai PLDM, inclusiv posibilitatea de a deschide un dosar penal ex-prim-ministrului pentru, posibil, trafic de influenţă şi abuz de putere, cu referinţă la cazul convorbirilor telefonice interceptate în dosarul Vicol. S-a terminat şi cu Curtea Constituţională (în viziunea lor!), căci judecătorilor le-a fost retrasă inamovibilitatea şi sunt pasibili de a fi destituiţi, dacă coaliţia roşu-verde “nu mai are încredere” în ei”, scrie Mihai Ghimpu.El menţionează că noua coaliţie şi votul e vineri care atentează la instituţiile democratice dintr-un stat vor readuce Republica Moldova sub influenţa Moscovei şi vor atrage ţara în noi alegeri parlamentare anticipate. ”Astăzi (vineri) au fost adoptate legi care să ne certe definitiv cu Uniunea Europeană, adică, să schimbe vectorul nostru de politică externă şi să ne întoarcă cu faţa spre Rusia, să pună capăt luptei cu corupţia şi statului de drept, să pregătească terenul pentru alegerile anticipate”, scrie Mihai Ghimpu pe blogul său.

Noua coaliţie roşu-verde, PLDM-PCRM, a dat o adevărată lovitură de stat, constată Mihai Ghimpu.

Amintim că ieri cele două fracţiuni au votat un şir de legi contestate, printre care majorarea pragului electoral, trecerea CNA în subordinea guvernului, excluderea inamovibilităţii judecătorilor Curţii Constituţionale care au fost criticate dur de Comisia de la Veneţia şi de Comisia Europeană. / timpul.md

Share
4.632 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *