Ghimpu crede că Ţopii şi “Platforma Da” se folosesc de oameni

Platforma Civică “Dreptate și Adevăr” este calul pe care s-au urcat Victor și Viorel Țopa și folosesc oamenii nemulțumiți de sărăcie, de mizerie, pe când în realitate ei sunt niște oligarhi. Declarația aparține lui Mihai Ghimpu și a fost făcută aseară în cadrul unei emisiuni TV, notează politics.md.

video-ghimpu-a-ajuns-la-concluzia-ca-hadarca-face-jocul-moscovei-1365963813“Știți că a existat și mai există antimafia. Nu cât nu a încercat domnul Antimafia, n-a mers. Verișorii Țopa au cheltuit mulți bani. N-au ridicat această Antimafie. Apoi au finanțat trădătorii partidului liberal. Iarăși au dat în bară. Și atunci a apărut această situație, pe neașteptate. S-a furat miliardul, lumea este nemulțumită, având televiziunea aceasta (Jurnal TV n.r.), unde și mai sună oamenii, mai vorbesc, și au înțeles că fierbe societatea. Și e timpul, iată aici, gata, noi ne-am urcat pe cal. Și s-au urcat pe calul acesta. Și folosesc aceștia oameni nemulțumiți de sărăcie, de mizerie, de furtul acesta de miliard, dar în realitate ei toți sunt niște oligarhi”, a declarat Ghimpu.

El consideră că platforma n-a trebuit să organizeze mitingul pe data de 7 iunie, fiindcă atunci când au depus declarație la primărie li s-a spus că primii sunt liberalii care au depus declarația. „Ei puteau în altă zi face miting, da nu noi. Fiindcă ei nu aveau nimic cu alegerile locale”, a explicat Mihai Ghimpu.

Totodată liderul liberalilor consideră aberații declarațiile că PL ar fi organizat “mitingul special că îi apără pe cei care au furat miliardul”, spunând că cei din Platforma DA care au făcut aceste declarații sunt niște frustrați, niște neîmpliniți care vor să se ridice sus pe sărăcia oamenilor. “Mie îmi pare rău că acești cetățeni, care în primul rând i-am apărat noi și îi apărăm, sau lăsat manipulați și amăgiți de platforma Da. Care au interese de a veni, reglări de conturi între oligarhi”, a subliniat Ghimpu.

Ghimpu a comentat și îndemnurile Jurnal TV către telespectatori ca să nu-l voteze pe Chirtoacă. “Asta nu putem să o numim presă. Asta sunt o adunătură de oameni, care sunt plătiți sau li s-a dat câte un os ca să strige, ca să o facă pe patriotul”, s-a arătat indignat Ghimpu. Dacă în fiecare seară la acea televiziune, peste tot: nu, nu şi în piaţă şi peste tot sigur că unii oameni au căzut pradă acestei politici. Dar, totuşi majoritatea au demonstrat că sunt oameni care nu cu una cu două îi poţi amăgi, manipula și dirija”, a spus Ghimpu, cu referite la impactul mesajelor Jurnal TV asupra voturilor obținute de Dorin Chirtoacă.

Pe 7 iunie două acțiuni paralele au avut loc în zona central a capitalei: PL cu miting electoral în PMAN, iar Platforma da cu miting în scuarul catedralei. La un moment dat participanții la mitingul platformei DA au început a protesta împotriva Partidului Liberal.

Share
2.037 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *