Ghimpu cedează hățurile puterii

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a anunțat că la următorul congres al formațiunii nu va mai candida la șefia partidului. Totodată, liderul liberalilor spune că nu-și dorește să candideze la următoarele parlamentare nici pe liste, nici pe circumscripție uninominală. Declarația a fost făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Liberalul spune că la partid nu s-a discutat încă despre candidații la șefia formațiunii și nu știe dacă fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, își va înainta candidatura. „Dorin va decide și congresul. Eu nu voi candida”, a declarat Mihai Ghimpu.

Totodată, președintele PL spune că referitor la participarea sa la parlamentare se va decide la congresul formațiunii, care va avea loc pe 1 decembrie. Despre faptul dacă Dorin Chirtoacă va candida la următoarele alegeri, Mihai Ghimpu spune că nu știe acest lucru. „Tot nu știu, vedeți că are dosar, sunt multe nuanțe aici. Bănuiesc că nu va fi lăsat să candideze”, susține liderul PL.

Share
877 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *